handgeschilderde Geboorte stoeltjes
 

Ik schilder geboortekaartjes of  een andere voorstelling op kleine peuter/kleuterstoeltjes. Ik kan de afbeelding ook maken in de kleur van de kinderkamer of patroontjes op het behang of de gordijnen. In overleg is er veel mogelijk

Het is een stevig peuter/kleuter stoeltje meestal in de basiskleur wit. Hierop komen de geschilderde kleuren het mooist uit. (Soms is het mooier in een andere basiskleur maar dat moeten we aan de hand van het kaartje bepalen)

Ik probeer het kaartje zo precies mogelijk op het stoeltje te krijgen. Het kan echter voorkomen dat een geboortekaartje hele drukke, kleine patroontjes heeft (hele kleine ruitjes, rondjes e.d.). Mocht het te druk of te gedetailleerd zijn, dan overleg ik met u om deze patronen te vervangen door iets anders. Een kaartje is namelijk drukwerk, het beschilderde stoeltje handwerk. Er is heel veel mogelijk, maar niet alles kan goed en mooi met de hand op het stoeltje geschilderd worden.

De stoel wordt voorzien van verschillende lagen lagen vernis en wordt daarna afgelakt met meubellak, zodat het tegen een stootje kan. Het stoeltje kan schoongemaakt worden met een doekje met mild schoonmaakmiddel en moet worden na gedroogd met een droge doek.